1/3

SCHUURWONINGEN

Royal Living

Op een vrije kavel bij Sneek staat een schuurtje, er is uitzicht rondom, de vaart loopt langs het huis en het meer is dichtbij. De opdracht: een royale woning met slaap- en badgelegenheid en logeerruimte op de begane grond gerealiseerd kon worden. Voor het bestaande schuurtje is een woonhuis in één bouwlaag ontworpen. Woonkamer, keuken met kookeiland, twee slaapkamers met een eigen badkamer, bergruimte en een dubbele garage. Rondom het huis een royaal houten terras. 

 

Een ontwerpvariant is een volledig glazen volume dat begrensd wordt door een royaal overstekend elegant dak, gedragen door slanke stalen kolommen. Minimaal materiaalgebruik is kenmerkend. Een andere ontwerpvariant bestaat uit een rechthoekig volume in zichtbeton met veranda’s rondom en gevels van afwisselend glas en hout.

 

Nog een variant is een schuurhuis met gebeitste houten gevels, oranjerode traditionele dakpannen en veel glas. Een kloeke buiten- en binnenhaard met een opvallende schoorsteen is een belangrijk onderdeel in het geheel.

 

De verschillende ontwerpen hebben ongeveer dezelfde inhoud, maar elk een totaal verschillende expressie. Architectonische richtingen rondom dezelfde plattegrond.

JSAT

Spanjaardslaan 11

8917 AJ Leeuwarden

Bezoekadres:

Skierhústerwei 26

9057 RE Jelsum

T. 058 213 30 45

M. +31 (0) 622 496 870

M. info@johansijtsma.nl

  • Black Instagram Icon